Αναβλήθηκε η δίκη του Δημάρχου Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη και 17 Δημοτικών Συμβούλων που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος γιατί χορήγησαν άδεια σε εστιατόριο στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του ρέματος της Χελιδονούς

Αναβολή για μετά τις δημοτικές Εκλογές, λόγω της απεργίας των δικηγόρων, ζήτησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Δημάρχου Κηφισιάς κ. Ν. Χιωτάκη και 17 Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι δικάζονταν στις 7/7/2010 στο Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση των άρθρων 13α,98,259,263α του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσποριστούν αυτοί ή κάποιος άλλος παράνομο όφελος (άρθρο 259) και με το ενδεχόμενο να τους απαγγελθεί πρόσκαιρη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων (άρθρο 263α).

Η πανέμορφη ρεματιά της Χελιδονούς όπως την κατάντησε το εστιατόριο Riverside η είσοδος του οποίου φαίνεται στη φωτογραφία. Βαριά μεταλλική περίφραξη, κάδοι απορριμμάτων, στάθμευση οχημάτων και ταμπέλα πάνω στο ρέμα στην Α΄Ζώνη Προστασίας. Ο θρίαμβος της περιφρόνησης του Προεδρικού Διατάγματος και της προστασίας του Περιβάλλοντος έφερε κατηγορούμενους το Δήμαρχο Κηφισιάς και 17 Δημοτικούς Συμβούλους

Οι κατηγορούμενοι στις 15/6/2005 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς πήραν απόφαση να εγκρίνουν τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα εστιατόριο – αναψυκτήριο Χ. Κατέρη στην οδό Κηφισιάς στο ρέμα της Χελιδονούς μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Κηφισού.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την αναβολή και όρισε νέα ημερομηνία 24/11/2010, δηλαδή μετά τις δημοτικές Εκλογές, ωστόσο το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι, που απαρτίζουν ουσιαστικά όλη την πολιτική ηγεσία του Δήμου Κηφισιάς, παραπέμφθηκαν σε δίκη από τον Εισαγγελέα με αυτές τις κατηγορίες δείχνει ότι η υπόθεση είναι σοβαρή.

Και πράγματι όποιος επισκεφθεί το ρέμα της Χελιδονούς στο σημείο όπου έχει εγκατασταθεί αυτό το εστιατόριο – αναψυκτήριο θα διαπιστώσει ότι το ρέμα δε φαίνεται, διότι έχει καλυφθεί με τσιμεντένια κατασκευή και πάνω του παρκάρουν τα αυτοκίνητα των εργαζόμενων ή των επισκεπτών του εστιατορίου που φέρει μάλιστα την (sic) ονομασία Riverside.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα περί Προστασίας του Κηφισού (ΦΕΚ 632Δ/27.6.1994 – άρθρο 3, παρ. 3), στην Α΄ Ζώνη Προστασίας (έως 50 μέτρα από τον άξονα της κοίτης) «δεν επιτρέπεται δόμηση και αλλοίωση της φυσικής μορφής του τοπίου με έργα κάθε είδους» και με το άρθρο 4 παρ. 4, δεν επιτρέπονται οι περιφράξεις στην Α΄ Ζώνη προστασίας ούτε η παρατεταμένη στάθμευση οχημάτων (άρθρο 4, παρ. 3).

Η εν λόγω επιχείρηση κατασκεύασε βαριά μεταλλική περίφραξη σχεδόν πάνω στο ρέμα της Χελιδονούς, τελειοποίησε ένα παλαιό κτίσμα μέσα στην Α΄ Ζώνη προστασίας και εγκαταστάθηκε εκεί με τις ευλογίες του Δήμου Κηφισιάς τοποθετώντας και μια μεγάλη πινακίδα πάνω στο ρέμα της Χελιδονούς με την επωνυμία Riverside.

Ο Σύλλογος που αντέδρασε τότε σε αυτές τις σοβαρές παραβάσεις ήταν η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής. Με έγγραφό της στις 13/6/2005 προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς εν όψει Συνεδρίασης για την χορήγηση άδειας στο εστιατόριο αυτό προειδοποίησε τους Συμβούλους να μην προχωρήσουν σε χορήγηση άδειας γιατί υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές.

Παρά ταύτα το Δ.Σ. Κηφισιάς ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Έτσι σε λίγο καιρό τα πουλιά που φώλιαζαν τα βράδυα στο ρέμα της Χελιδονούς άκουγαν σε υψηλή ένταση μουσικές και τραγούδια, όπως τα άκουγαν και οι περίοικοι όταν στο εστιατόριο αυτό γίνονταν δεξιώσεις.

Η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής προσέφυγε στη συνέχεια στην Επιτροπή του Άρθρου 7 του Νόμου 2839/00 κατά της απόφασης του Δ.Σ. Κηφισιάς, όπως είχε δικαίωμα. Η Επιτροπή αυτή ανέβαλε τη συνεδρίαση 2 φορές και την 3η φορά, όλως περιέργως, ανακοίνωσε ότι δε θα συζητήσει το θέμα πλέον.

Η Οικολογική Εξόρμηση Αττικής με έγγραφό της ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ έως και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών. Στη συνέχεια διεξήχθησαν προανακρίσεις ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης άσκησε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Συλλόγου ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ!

Περιέργως όταν έφτασε η ημέρα της δίκης αυτής κατά του Συλλόγου ο συνήγορος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ζήτησε αναβολή και όταν έφτασε εκ νέου η ημέρα να ξανασυζητηθεί η υπόθεση ξαναζήτησε αναβολή. Προφανής σκοπός της αγωγής αυτής, που δε θα μπορούσε βέβαια να έχει καταδικαστικό αποτέλεσμα για το ΔΣ της Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής, ήταν ο εκφοβισμός του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου προκειμένου να πάψουν να ενοχλούν την επιχείρηση για τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις της.

Ο Εισαγγελέας όμως είχε άλλη γνώμη και παρέπεμψε ως κατηγορούμενους και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και το Δήμαρχο Κηφισιάς και τους 17 Δημοτικούς Συμβούλους που ενέκριναν τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εν λόγω επιχείρηση που εξακολουθεί να λειτουργεί στην Α΄Ζώνη Προστασίας στο ρέμα της Χελιδονούς.

Εν τω μεταξύ με πρόσφατο έγγραφό της (23/6/2010) η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ καλεί το Δήμο Κηφισιάς να της γνωρίσει ποιες ενέργειες έχει κάνει για την ανάκληση της αδειοδότησης της επιχείρησης Riverside.

Advertisements

Posted on Ιουλίου 8, 2010, in Κηφισός. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναβλήθηκε η δίκη του Δημάρχου Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη και 17 Δημοτικών Συμβούλων που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος γιατί χορήγησαν άδεια σε εστιατόριο στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του ρέματος της Χελιδονούς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: