Νομοσχέδιο για έλεγχο των γεωργικών φαρμάκων και της χρήσης τους στην αγροτική παραγωγή

Εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για τα γεωργικά φάρμακα με στόχο την προστασία του αγρότη, του καταναλωτή και του περιβάλλοντος. Όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, παρουσιάζοντας το σχετικό νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου, στόχος είναι η προστασία του αγρότη, η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, κάθε γεωργικό φάρμακο θα συνταγογραφείται και θα συνδέεται με το ύψος της παραγωγής κάθε αγρότη.

Θα υπάρχει επίσης έλεγχος της τιμής και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση του κάθε παρασκευάσματος (σε μια προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωσή τους) ενώ θα παρακολουθείται στενά η εξέλιξη των τιμών από τη χονδρική μέχρι τη λιανική πώληση.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν άλλα νομοσχέδια για τα λιπάσματα και τους σπόρους.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τον τρόπο ελέγχου των φυτοφαρμάκων, για την αδειοδότησή τους και την κυκλοφορία τους στη χώρα μας, για την χρήση των συσκευασιών τους, ενώ προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις για την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

Advertisements

Posted on Ιουλίου 30, 2010, in Ανάπτυξη, Γεωργία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νομοσχέδιο για έλεγχο των γεωργικών φαρμάκων και της χρήσης τους στην αγροτική παραγωγή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: