Προς κατεδάφιση 21 πολυτελείς κατοικίες στη Χαλκιδική με απόφαση του Σ.τ.Ε.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας ακύρωσε ως παράνομες τις οικοδομικές άδειες που επέτρεψαν την ανέγερση των κατοικιών στη δασική περιοχή Σταυρονικήτα Χαλκιδικής

Προς κατεδάφιση οδεύουν οι 21 πολυτελείς βίλες στη δασική και παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα Χαλκιδικής που κατασκευάστηκαν τα έτη 1995-1998 από την εταιρεία «Σάνη» ύστερα από απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε παράνομη την ανέγερση τους.

Ύστερα από μεγάλη διαμάχη μεταξύ της «Σάνη Α.Ε.» και εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη που ζητούσαν να ακυρωθούν οι οικοδομικές άδειες που εξέδωσε το τοπικό πολεοδομικό γραφείο, η Ολομέλεια ακύρωσε ως παράνομες τις οικοδομικές άδειες που επέτρεψαν την ανέγερση των κατοικιών.

Από την πλευρά τους οι αγοραστές των πολυτελών κατοικιών ζητούσαν και προσπάθησαν να ανακόψουν το αποτέλεσμα των αποφάσεων του ΣτΕ.

Ωστόσο η Ολομέλεια απέρριψε όλους τους λόγους που προέβαλαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων κρίνοντας ότι «η οικοπεδοποίηση και γενικότερα η χρησιμοποίηση για οικιστικούς σκοπούς ιδιωτικών ή δημοσίων δασών, που συνεπάγεται εξάλειψη της δασικής μορφή τους, απαγορεύεται από το Σύνταγμα, καθώς μάλιστα η οικιστική αξιοποίηση δεν συνιστά λόγο υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ο οποίος θα δικαιολογούσε την μεταβολή του προορισμού του δάσους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Advertisements

Posted on Ιουλίου 30, 2010, in Δασικές εκτάσεις, Φυσικό περιβάλλον. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προς κατεδάφιση 21 πολυτελείς κατοικίες στη Χαλκιδική με απόφαση του Σ.τ.Ε..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: