Γήπεδο και για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια; Τι γίνεται παιδιά; Πλησιάζουν εκλογές;

Ποδοσφαιρική μανία, αρχές Αυγούστου, έχει πιάσει την Κυβέρνηση και σπεύδει σε συναντήσεις με τις μεγάλες ΠΑΕ όπου συζητάει και το θέμα των γηπέδων τους. Μετά τον Παναθηναϊκό σειρά είχε, ποιος άλλος, η ΑΕΚ που παραμένει χωρίς γήπεδο από τον καιρό που ο περίφημος Γρανίτσας κατεδάφισε το ιστορικό της γήπεδο χωρίς να έχει εξασφαλίσει την άδεια (και τις νόμιμες προϋποθέσεις) για την ανέγερση του καινούργιου.

Έτσι το βράδυ της Δευτέρας (2/8/10) ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη. Ως θέμα της συνάντησης ήταν η βία στα γήπεδα αλλά όπως αποδείχθηκε συζητήθηκε το άλυτο θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Εν τάχει περιγράψαμε το πλάνο που αφορά το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και όπως μας είχε τονίσει και ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αλλά και ο γ.γ. Αθλητισμού, η Πολιτεία θα είναι δίπλα μας για το θέμα του γηπέδου.  Σε 4-5 εβδομάδες θα υποβάλουμε δύο φακέλους με δύο γήπεδα που έχουμε μελετήσει και μετά από δύο μήνες θα ξέρουμε τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί της Πολιτείας για τα θέματα καταπολέμησης της βίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι η Πολιτεία θα βοηθήσει όσο μπορεί την Ενωση: «Είμαστε δίπλα στις ομάδες όπου μπορούμε, όπως είναι και αυτές δίπλα μας. Θα βοηθήσουμε λοιπόν την ΑΕΚ όπου χρειαστεί στο θέμα του γηπέδου, μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Θέλουμε τα γήπεδα και θέλουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε αυτά. Να βλέπει τα γήπεδα ως πόλο έλξης και όχι ως πόλο απώθησης. Θα είμαστε δίπλα στην ΑΕΚ και θα της παράσχουμε βοήθεια στα διαδικαστικά θέματα που είναι της αρμοδιότητάς μας».

Την ίδια ημέρα νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και η Υπουργός Περιβάλλοντος συζήτησαν με τους Προέδρους του Παναθηναϊκού για το θέμα του γηπέδου. Έτσι η Κυβέρνηση μοιάζει να επείγεται να δώσει λύσεις στο θέμα των γηπέδων των ΠΑΕ που εκκρεμούν και μάλιστα συζητάει για λύσεις που βρίσκονται στα όρια ή και εκτός ορίων νομιμότητας και συνταγματικότητας.

Άραγε ξέχασαν τα παθήματα της ΑΕΚ επί εποχής Γρανίτσα, όταν η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου έβαζε προς ψηφοφορία στο θερινό τμήμα της Βουλής την άδεια ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ για να εισπράξει αργότερα και αυτή και η ΑΕΚ, την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;

Προς τι οι δηλώσεις στήριξης σε τέτοιες επιλογές; Μήπως περισσεύουν λεφτά τώρα στην Κυβέρνηση και δεν ξέρει τι να τα κάνει και θέλει να ενισχύσει τις ΠΑΕ; Ή μήπως οι επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου ανεβάζουν το ενδιαφέρον για τις μεγάλες εκλογικές πελατείες των οπαδών;

Ελπίζουμε πάντως να μην ξαναγίνει η Βουλή των Ελλήνων Πολεοδομία που εκδίδει άδειες και μάλιστα αντισυνταγματικές, όπως έγινε στην περίπτωση της ΑΕΚ.

Advertisements

Posted on Αύγουστος 3, 2010, in Αστικό περιβάλλον, Ανάπτυξη. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γήπεδο και για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια; Τι γίνεται παιδιά; Πλησιάζουν εκλογές;.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: