Θα είναι πάρκο ή θα έχει εμπορικές χρήσεις το πρώην αεροδρόμιο;

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από τη μελέτη των δήμων της περιοχής του Ελληνικού για το Μητροπολιτικό πάρκο στη θέση του πρώην διεθνούς αερολιμένα που είναι της τάξεως των 50 έως 100 εκατομμυρίων ευρώ και της κυβερνητικής ανακοίνωσης της ανάπλασης του χώρου ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων καταθέτει σε ερώτηση του προς την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι δήμοι Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού , επισημαίνει ο βουλευτής, έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την υποστήριξη του αιτήματος, δημιουργίας ενός μητροπολιτικού πάρκου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου το Ελληνικού, με πράσινο & ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις, χωρίς καμία πολεοδόμηση για κατοικίες και εμπορικές χρήσεις που προέβλεπε η πρόταση Σουφλιά.

Τα συμπεράσματα της A΄ φάσης της έρευνας που υλοποιεί επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Νίκο Μπελαβίλα προσθέτει, τεκμηριώνουν ότι είναι αναγκαίο, φτηνό και εφικτό.

Ωστόσο σε δημοσιεύματα του Τύπου στις 29.7.2010 υπογραμμίζει ο βουλευτής αναφέρεται ότι στο πρόγραμμα των αναπτυξιακών παρεμβάσεων του ΥΠΕΚΑ προβλέπονται, αστικές αναπλάσεις μέχρι το 2015 μεταξύ των οποίων και αυτές για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού ύψους 1.830.000.000 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει ότι εύλογα ερωτήματα γεννούνται για το είδος των «αναπτυξιακών παρεμβάσεων των 1,8 δισ.» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και ερωτά σε τι συνίστανται και αν είναι σύμφωνες με τους προσανατολισμούς των τεσσάρων δήμων.

Πηγή: Εφ. ΑΥΓΗ

Advertisements

Posted on Αύγουστος 21, 2010, in Αστικό περιβάλλον, Ανάπτυξη. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θα είναι πάρκο ή θα έχει εμπορικές χρήσεις το πρώην αεροδρόμιο;.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: