Επενδύσεις για το φυσικό χυμό ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες

Επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας ροδιού ολοκληρώνει στο Δυτικό Πέλλας η εταιρεία Ρόδι Ελλάς ABEEE, του ομίλου εταιρειών Σ. Κασσίδη.

Το εργοστάσιο είναι έτοιμο, ενώ απομένει η εγκατάσταση μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε εντός του Οκτωβρίου η μονάδα να αρχίσει να λειτουργεί πλήρως. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φάση της επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει υποδομές συντήρησης και κατάψυξης, διαλογητήριο και συσκευαστήριο, αλλά και χώρο για την αποφλοίωση και την αποσπύρωση των ροδιών.
Η δεύτερη φάση θα αφορά την παραγωγή και τη συσκευασία φυσικού χυμού ροδιού και συμπυκνωμάτων. Στην πλήρη ανάπτυξή της η επένδυση θα φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ.
Η μονάδα έχει αναπτυχθεί σε συνολική επιφάνεια 35 στρεμμάτων και καταλαμβάνει έκταση 11 στρεμμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στη  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Διαβάστε επίσης ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη διατροφική αξία του ροδιού στο Mats Mouts

Advertisements

Posted on Αύγουστος 30, 2010, in Ανάπτυξη, Γεωργία, Υγεία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επενδύσεις για το φυσικό χυμό ροδιού.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: