Νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας για τον Ασωπό

Διαδικασίες παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κινήσει η Ε.Ε. εναντίον της χώρα μας για την ρύπανση στην περιοχή του Ασωπού.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για το περιβάλλον κ. Ποτότσινκ, η Επιτροπή έχει κινήσει νομική διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας.

Η χώρα μας σύμφωνα, με την αναφορά του, όφειλε να μεριμνήσει για την «καλή κατάσταση» των υδάτων (ποτάμια, λίμνες, υπόγεια και παράκτια ύδατα) και να εκπονήσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου του 2009 τα αναγκαία σχέδια και προγράμματα για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων και να τα κοινοποιήσει στην Ε.Ε. έως το περασμένο Μάρτιο. Φυσικά αυτό δεν συνέβη.

Ο κ. Ποτότσνικ απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Νίκου Χουντή του αναφερόταν στην επιδημιολογική μελέτη, που αφορούσε τη θνησιμότητα των κατοίκων του Δήμου Οινοφύτων και ζητούσε από την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτν από το εξασθενές χρώμιο.

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

Advertisements

Posted on Οκτώβριος 30, 2010, in Ασωπός, Ρύπανση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας για τον Ασωπό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: