62,6% πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων

Σε «κώμα» έπεσε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 62,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι ενώ οι ταξινομήσεις ανήλθαν σε μόλις 6.771 αυτοκίνητα έναντι 18.091 οχημάτων και βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σημείο επιβίωσης χιλιάδων εμπόρων, αντιπροσώπων αλλά και εισαγωγέων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες όσοι καταναλωτές επισκέπτονται τα καταστήματα εμπορίας αναζητούν αγοραστές για τα αυτοκίνητά τους και όχι για να αποκτήσουν κάποιο καινούριο.

Επίσης η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση κατά την διάρκεια του πρώτου 10μήνου του 2010 έχει οδηγήσει σε λουκέτο χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου ενώ οι απολύσεις υπαλλήλων αλλά και υψηλόβαθμων στελέχων σε ομίλους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό οι οποίοι σύμφωνα με στελέχη της αγοράς σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου…

Πτώση 62,6% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων

Με τα παραπάνω δεδομένα και με γεγονός πως τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφουν -παραδοσιακά- το χαμηλότερο αριθμό κατά τη διάρκεια ενός έτους η αγορά αυτοκινήτου κυριολεκτικά έχει «παγώσει», όσοι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κάποιο νέο ΙΧ περιμένουν να εξαγγελθούν τα μέτρα που θα περιλαμβάνουν μείωση του Τέλους Ταξινόμησης και αύξηση των εργοστασιακών Αξιών στο Φόρο Πολυτελείας, οι εισαγωγείς συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις τους, οι αντιπρόσωποι και οι έμποροι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και τέλος οι εταιρείες χρονομίσθωσης και Leasing έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τις εθελούσιες επιστροφές ζχιλιάδων πολυτελών οχημάτων τα οποία αντικαθίστανται από μικρά μοντέλα πόλης.

Οσον αφορά στις αναλυτικές πωλήσεις στις πέντε πρώτες θέσεις βρέθηκαν η Οpel η οποία μόνο εκείνη έσπασε το «φράγμα» των 1000 νέων ΙΧ κατά 33 μονάδες, η VW (632), η Τoyota (622), η Ford (552) και η Skoda με 361 πωλήσεις ΙΧ.

Πάντως μόνο η SsangYong έκλεισε το Νοέμβριο με θετικό πρόσημο (+200%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι ενώ η πτώση της πλειονότητας των εισαγωγικών ξεπερνούσε το 60%.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην Ημερησία

Advertisements

Posted on Δεκέμβριος 2, 2010, in Οικονομία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 62,6% πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: