Να μην επιδεινωθεί το καθεστώς προστασίας του Υμηττού

Nα αποτρέψει την επιδείνωση του καθεστώτος προστασίας του Υμηττού, «όπως προωθείται από το ΥΠΕΚΑ, με τη δυνατότητα αύξησης της συνολικής επιφάνειας των εγκαταστάσεων εκπαίδευσης στη Β’ Ζώνη, και να απορρίψει τη δυνατότητα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων, σύμφωνα και με το πρακτικό 67/1998» ζητεί η Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού με υπόμνημά της στο ΣτΕ.

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται για έλεγχο στο Συμβούλιο Επικρατείας. Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα: “Παρά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που έχει δεχτεί ο ορεινός όγκος τα τελευταία χρόνια από ιδιώτες, Εκκλησία, ΟΤΑ και κρατικούς φορείς, το ΥΠΕΚΑ επιμένει στη δυνατότητα δόμησης στη Β’ Ζώνη, ιδιωτικών ή δημόσιων αθλητικών και πολιτιστικών κτηριακών εγκαταστάσεων, καθώς και εκπαιδευτικών κτιριακών εγκαταστάσεων, έως και 8.000 τ.μ. η κάθε μία, στην ανατολική κυρίως πλευρά του Υμηττού (Κορωπί, Παιανία – Γλυκά Νερά).

Διαβάστε τη συνέχεια στην ΑΥΓΗ

Advertisements

Posted on Δεκέμβριος 28, 2010, in Δασικές εκτάσεις, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να μην επιδεινωθεί το καθεστώς προστασίας του Υμηττού.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: