Σε «πράσινο» καύσιμο μετατρέπονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Μετά τις γιορτές, πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα καταλήγουν στα σκουπίδια, ωστόσο ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leeds στη Βρετανία, με επικεφαλής τη Jenny Jones, υποστηρίζουν ότι τα δέντρα αυτά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «πράσινο» καύσιμο. Με μία ειδική μέθοδο πυρόλυσης, θα μπορούσε να είναι οικονομικά δυνατό για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής να καίνε μεγάλες ποσότητες βιομάζας, όπως πεύκα και έλατα, αντί για άνθρακα.

Σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα, η βιομάζα μπορεί να παρέχει μία ουδέτερη σε εκπομπές άνθρακα μορφή ενέργειας. Πολλοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται στον άνθρακα καίνε ήδη βιομάζα, αλλά μόνο σε μικρές ποσότητες, εξαιτίας της δυσκολίας και του κόστους της μετατροπής του ξύλου σε σκόνη που μπορεί να καίγεται παράλληλα με την επεξεργασμένη σκόνη άνθρακα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Greekforests.blogspot.com

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 4, 2011, in Διαχείριση απορριμμάτων, Ενέργεια, Πράσινη ανάπτυξη. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε «πράσινο» καύσιμο μετατρέπονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: