Ημερίδα: Βιοποικιλότητα και Παραγωγικότητα Στη Λίμνη Παμβώτιδα

Ημερομηνία: 15 Ιανουαρίου 2011

Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Βιοποικιλότητα και Παραγωγικότητα στη Λίμνη Παμβώτιδα» στις 15 Ιανουαρίου 2011.

Η ημερίδα θα καλύψει μεγάλες θεματικές ενότητες όπως «Παραγωγικότητα Λιμναίων Οικοσυστημάτων» και «Βιοποικιλότητα» σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα. Με την ημερίδα επιδιώκεται η ανάδειξη της οικολογικής αξίας του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας αλλά και των οικοσυστημάτων εσωτερικών υδάτων γενικότερα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εμπειρία επιστημόνων του εξωτερικού για την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην προστασία και διαχείριση των λιμναίων οικοσυστημάτων άλλων χωρών.
Η συγκεκριμένη δράση θα αναδείξει τη συμβολή της έρευνας σε ένα περιβαλλοντικό ζήτημα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την τοπική κοινωνία και θα προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας της τελευταίας με αναγνωρισμένους επιστήμονες της χώρας και του εξωτερικού.

Συνδιοργανωτές:
• Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας
• Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας
• Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία
• Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων
• Πίνδος Περιβαλλοντική

Το Προσωρινό Πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://sppi1976.blogspot.com/2010/12/blog-post_09.html

Περισσότερα προσεχώς στον επίσημο ιστοχώρο της Ημερίδας

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 6, 2011, in Βιοποικιλότητα, Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα: Βιοποικιλότητα και Παραγωγικότητα Στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: