Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο που θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη, από τη ΔΕΗ σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας που έκανε σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμος Κοζάνης με θέμα «Η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα».
Η επένδυση είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα αξιοποιήσει μια έκταση 5.300 στρεμμάτων, εξαντλημένου ορυχείου στο λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, θα απασχολήσει συνολικά 550 άτομα, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει κατά 300.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος στην ατμόσφαιρα και θα καλύψει ηλεκτρική κατανάλωση 55.000 νοικοκυριών.

Συνέχεια στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 21, 2011, in Ενέργεια, Πράσινη ανάπτυξη. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο που θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: