Σκουπίδια και περιφράξεις μειώνουν το Πάρκο Τρίτση

Τις παρακάτω εικόνες ουκ ολίγες φορές τις συναντάμε μέσα στην πόλη, αλλά και έξω από αυτήν, σε περιοχές όπως αυτή του Θριάσιου Πεδίου όπου η πρώην αγροτική γη εκμηδενίζεται ανάμεσα στα βιομηχανικά κτίρια.
Όμως αυτή η κατάσταση επικρατεί σε έναν πολυσύχναστο δημόσιο χώρο, στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση. Συμβαίνει δίπλα από το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου που υπάρχει κοντά στην οδό Ελευσινίων Μυστηρίων και κοντά στο δημοτικό γήπεδο Ιλίου.

Η περιοχή μπορεί να χαρακτηριστεί ως γκρίζα ζώνη αφού αν και ανήκει στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση, ωστόσο είναι περιφραγμένη (άγνωστο από ποιον*), χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για τους επισκέπτες και αθλούμενους των δύο δημοτικών γηπέδων και προκειμένου να φτάσει κάποιος εκεί μπορεί άνετα με το όχημα του να διασχίσει μία οδό που σχίζει στην κυριολεξία το πάρκο .

Τα σκουπίδια που βρήκαμε εκεί είναι πλαστικοί σωλήνες άρδευσης, ξερά κλαδιά, πεταμένες καρέκλες και κοινά σκουπίδια. Άγνωστο ποιος τα έχει πετάξει φυσικά. Εμείς θα περιμένουμε, πάντως, να δούμε ποιος θα φροντίσει να τα μαζέψει.

Τέλος, γιατί το θέμα δεν τελειώνει εδώ, πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με κομμάτια του πάρκου που τεμαχίζονται. Υπάρχουν αρκετές περιφράξεις και πολλές εκτάσεις που αν και αρχικά περιλαμβάνονταν στο σχεδιασμό του πάρκου, εντούτοις φαίνεται να τα έχουν καταλάβει από κοινωφελή ιδρύματα και ΟΤΑ μέχρι ιδιώτες…

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 25, 2011, in Αστικό περιβάλλον, Πάρκα - Ελεύθεροι χώροι. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σκουπίδια και περιφράξεις μειώνουν το Πάρκο Τρίτση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: