Διαφυλάσσοντας τις Σημαντικότερες Περιοχές για τα πουλιά, τη φύση και τον άνθρωπο

Υποθέσεις μιας Δεκαετίας (2000 – 2010)

Την 01 Φεβρουαρίου 2011 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της αναφοράς της Ορνιθολογικής με τίτλο: «Διαφυλάσσοντας τις Σημαντικότερες Περιοχές για τα Πουλιά, τη Φύση και τον Ανθρωπο. Υποθέσεις μιας Δεκαετίας (2000-2010)». Πρόκειται για μια αποκαλυπτική έκθεση με τις υποθέσεις παραβίασης του φυσικού περιβάλλοντος, μετά από καταγγελίες πολιτών, που ασχολήθηκε η Ορνιθολογική κατά την περίοδο 2000-2010.

Μια σύνοψη των συμπερασμάτων από τις καταγγελίες πολιτών έχει ως εξής:

– οι υγρότοποι αντιμετωπίζουν τις περισσότερες απειλές
– η ραγδαία οικιστική και εμπορική ανάπτυξη αποτελεί τη συχνότερη απειλή για το φυσικό περιβάλλον
– οι ιδιώτες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίησης είναι αυτοί που εμπλέκονται ως επί το πλείστον σε υποθέσεις υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος
– οι αρμόδιες αρχές ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πολιτών και της Ορνιθολογικής, ωστόσο απαιτείται η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των απειλών

Το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι ότι ακόμα και σε μια χώρα που η περιβαλλοντική αυθαιρεσία είναι διάχυτη, οι ενεργοί πολίτες μπορούν και κάνουν τη διαφορά.

Διαβάστε εδώ την αναφορά της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 8, 2011, in Βιοποικιλότητα, Υδροβιότοποι, Φιλοζωϊκές οργανώσεις. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαφυλάσσοντας τις Σημαντικότερες Περιοχές για τα πουλιά, τη φύση και τον άνθρωπο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: