Το μεγαλύτερο του κόσμου (!) από το πουθενά…

Όπως και η γνωστή «μεγάλη ενεργειακή επένδυση» του Αστακού, το «μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο» του κόσμου μας προέκυψε από το πουθενά, χωρίς να έχει αναφερθεί έως τώρα σε κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΗ. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η έλλειψη ενός μακροπρόθεσμου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού επιτρέπει την υιοθέτηση της κάθε «μεγάλης ιδέας» πίσω από την οποία κρύβονται συνήθως μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως είδαμε πρόσφατα στις τηλεοράσεις και γράφηκε στο σύνολο του Τύπου, ο κ. πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την υπουργό ΠΕ.Κ.Α. και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, εξήγγειλαν στην Κοζάνη την κατασκευή του μεγαλύτερου Φ/Β πάρκου του κόσμου. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι η εγκαταστημένη ισχύς (200 MW), το ύψος της επένδυσης (περίπου 600 εκατ. ευρώ), η έκταση που απαιτείται (περίπου 5.200 στρέμματα στα εξαντλημένα ορυχεία της ΔΕΗ), η μέση ετήσια ενέργεια που θα παράγει (260 GWH με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 300.000 τόνους) και η δημιουργία 200 μόνιμων θέσεων εργασίας. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι το έως σήμερα μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο του κόσμου (97 MW) βρίσκεται στο Οντάριο του Καναδά.

Διαβάστε περισσότερα στην Αυγή

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 8, 2011, in Ενέργεια, Πράσινη ανάπτυξη. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μεγαλύτερο του κόσμου (!) από το πουθενά….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: