«Νίπτει τας χείρας του» ο Οργανισμός Αθήνας για τη δημιουργία Τεχνοπόλεως στο σώμα της Πάρνηθας

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο Οργανισμός Αθήνας αποφάσισε την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων για την υποδοχή βαριάς χρήσης στο σώμα της Πάρνηθας Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής, σαν να μην μεσολάβησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Εν τω μεταξύ, στις 9 Μαρτίου, εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή 93 πολιτών, η οποία είχε κατατεθεί πριν από δύο χρόνια κατά του Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΧΩΔΕ (40707/20080), με το οποίο επιτρέπει τη ΒΕΠΕ στην προστατευόμενη περιοχή της Πάρνηθας ως ζώνη προστασίας Ε 7!
Για την ιστορία, η ΒΕΠΕ προέκυψε ύστερα από αίτημα των ενδιαφερομένων το 2003 και εξαιρέθηκε ολόκληρη έκταση πεντακοσίων στρεμμάτων, όταν στην αρχική μελέτη του Οργανισμού Αθήνας περιλαμβάνονταν στη Β Ζώνη Προστασίας με χρήσεις αναψυχής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, υπαίθριου αθλητισμού κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα στην Αυγή

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 24, 2011, in Δασικές εκτάσεις, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Νίπτει τας χείρας του» ο Οργανισμός Αθήνας για τη δημιουργία Τεχνοπόλεως στο σώμα της Πάρνηθας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: