Πάνω από 25 εκατ. ευρώ το κόστος ρύπανσης του Ασωπού

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το κόστος της ρύπανσης του Ασωπού για τους δήμους και τις κοινότητες της περιοχής.  Ποσό ίσο με το ΕΣΠΑ για υποδομές Σύγχρονου Πολιτισμού από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το ένα δέκατο των χρεών των κομμάτων, με το φετινό οικονομικό άνοιγμα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού.
Εννιά στους δέκα κατοίκους των παραπάνω περιοχών θεωρούν ότι η ρύπανση των υπόγειων νερών έχει προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο οικοσύστημα, στο κόστος ζωής τους και στην τοπική οικονομία.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του ΕΜΠ, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ηράκλειτος» του υπουργείου Παιδείας.

Συνέχεια στην Ελευθεροτυπία

Advertisements

Posted on Μαρτίου 3, 2011, in Ασωπός, Νερό, Ποταμοί - ρέματα, Ρύπανση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πάνω από 25 εκατ. ευρώ το κόστος ρύπανσης του Ασωπού.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: