Από νέα περιβαλλοντική καταστροφή κινδυνεύει η Πάχη

Η περιοχή της Πάχης είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του παραλιακού μετώπου της Μεγαρίδας. Γνωστή σε όλη την Αττική για τη φυσική της ομορφιά αποτελεί τόπο εξόδου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Τόπος αναψυχής και στολίδι για τα Μέγαρα και όχι μόνο.
Αρκετές φορές στο παρελθόν απειλήθηκε με υποβάθμιση. Τα πλήγματα ήρθαν το ένα μετά το άλλο με την κατασκευή των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας και τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Πρόσφατα και για αρκετό καιρό είχε παρατηρηθεί και παράνομος ελλιμενισμός πλοίων στον κόλπο της Πάχης. Τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας ήταν η συνεχής υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος του κόλπου όπως διαπίστωναν εύκολα όλοι όσοι επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά ασχολούνται με την αλιεία. Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, με πρωτεργάτη την «Πρωτοβουλία Πολιτών Πάχης Μεγάρων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό Nisea Natura» αντέδρασαν και απέτρεψαν αυτό τον ελλιμενισμό με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για το θέμα έχουν ενημερώσει με επιστολές και τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ.Μαρινάκη, από τον οποίο αναμένουν και την επίσημη αντίδραση της δημοτικής αρχής.

Διαβάστε περισσότερα στο blog ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Advertisements

Posted on Μαρτίου 14, 2011, in Θάλασσες, Περιβάλλον, Ρύπανση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Από νέα περιβαλλοντική καταστροφή κινδυνεύει η Πάχη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: