Κλεισμένο το ρέμα της Χελιδονούς αθώος ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης

Εδώ ήταν ...το ρέμα Χελιδονούς

Αθώος ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κηφισιάς που ενέκριναν τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων σε επιχείρηση δεξιώσεων και catering μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Κηφισού ποταμού.

Στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Κηφισού ποταμού δεν επιτρέπεται κανενός είδους δόμηση και καμιά αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς να εγκρίνει το 2005 τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην επιχείρηση δεξιώσεων και catering και την εγκατάστασή της μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Κηφισού στο κατά τα άλλα πανέμορφο ρέμα της Χελιδονούς στην Κηφισιά.

Το ρέμα έχει εξαφανιστεί στο σημείο αυτό από τις αυθαίρετες κατασκευές και ρέει υπόγεια (φωτογραφία) κάτω από τη βαριά περίφραξη του οικοπέδου (απαγορεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα) και την ασφάλτινη και τσιμεντένια κάλυψη του ποταμού που στο σημείο αυτό έχει μετατραπεί σε αληθινό πάρκινγκ.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το Α΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών αθώωσε στις 16/3/2011 τους κατηγορουμένους που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη ύστερα από αναφορά του Συλλόγου Οικολογική Εξόρμηση Αττικής προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το 2006.

Οι δικαστές έκριναν όπως φαίνεται, ότι η χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εν λόγω επιχείρηση δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι έλαβαν γνώση των διατάξεων του Π/Δ 1994 περί Προστασίας του Κηφισού και σχετικών εγγράφων Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης η οποία εξακολουθεί, παρ’ όλα αυτά, να λειτουργεί κανονικά.

Advertisements

Posted on Μαρτίου 18, 2011, in Αυθαίρετα, Κηφισός, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλεισμένο το ρέμα της Χελιδονούς αθώος ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: