Μονάδα καύσης αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Βόλου

Νέα διορθωμένη και συμπληρωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η εταιρεία «Γεώργιος Αλεξάκης Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία – ΕNGAL AE» για τη Μονάδα Καύσης στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, και όπως διαβεβαιώνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος κατά την αξιολόγηση της, θα ληφθεί μέριμνα ώστε οι αρνητικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της βιομηχανίας να μειωθούν στο ελάχιστο.

Το θέμα της λειτουργίας της ENGAL AE, «έφτασε» στη Βουλή μετά από καταγγελίες των βουλευτών του ΚΚΕ κ. Αντώνη Σκυλλάκου και Απόστολου Νάνου ότι εισάγεται μεγάλη ποσότητα αποβλήτων από την Ιταλία που προορίζεται για Μονάδα Καύσης στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 100 MW.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν αναφερθεί στην εισαγωγή 1.000.000 τόνων αποβλήτων άγνωστης σύνθεσης τα οποία η ENGAL AE άλλοτε προσδιορίζει ως SRF και άλλοτε ως RDF και σκοπεύει μάλιστα τα επόμενα χρόνια να ανεβάσει τις ποσότητες αυτές στα 7.000.000 τόνους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsbeast.gr

Advertisements

Posted on Μαρτίου 29, 2011, in Αέρια ρύπανση, Ρύπανση, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μονάδα καύσης αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Βόλου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: