Μικρότερες πιθανότητες για καταρράκτη έχουν οι χορτοφάγοι

Όποιος τρώει λιγότερο κρέας και περισσότερα λαχανικά έχει μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσει καταρράκτη.

Στην ευρείας κλίμακας έρευνα, οι οποία κατέγραψε τις διατροφικές συνήθειες εθελοντών σε διάστημα 15 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου τρεις στους 50 κρεατοφάγους είχαν εμφανίσει καταρράκτη, σε σχέση με… σχεδόν δύο στους 50 χορτοφάγους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό σημαίνει ότι οι χορτοφάγοι έχουν 30 με 40% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καταρράκτη.
Οι ερευνητές ζήτησαν από περισσότερους από 27.600 ανθρώπους, ηλικίας άνω των 40 ετών, να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο με τις διατροφικές τους συνήθειες στο διάστημα 1993-1999 και παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας τους από το 2008 ως το 2009 για να διαπιστώσουν αν εμφάνισαν καταρράκτη. Σχεδόν 1.500 είχαν εμφανίσει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο http://hellenicspace.wordpress.com

Advertisements

Posted on Απρίλιος 14, 2011, in Διατροφή. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μικρότερες πιθανότητες για καταρράκτη έχουν οι χορτοφάγοι.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: