Αγνοείται η βιομηχανική κληρονομιά. Μπουλντόζες στα ακίνητα της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη

Tις μπουλντόζες στο βιομηχανικό ακίνητο Μουζάκη που αποτελεί χώρο προστασίας και διατήρησης, έστειλε ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης, προκαλώντας σεισμούς στους κόλπους των αρχιτεκτόνων.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, το αρμόδιο τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών είχε προτείνει τα δύο εργοστάσια Λαναρά και Μουζάκη να διατηρηθούν διατηρητέα και είχε παραπέμψει το θέμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κ. Σηφουνάκης αγνόησε τις προτάσεις και με διαβιβαστικό έγγραφο, που εκτιμάται ότι δεν έχει καμία ισχύ, εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος.
Για τα ακίνητα που βρίσκονται στην Λεωφόρο Κηφισού υπήρξε αίτημα από τον Ιανουάριο του 2010 της Κίνησης για την Προστασία της Ιστορικής Κληρονομιάς Monumenta, προς το υπουργείο ΠΕΚΑ και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων ώστε τα δύο αυτά ιστορικά εργοστάσια να κριθούν διατηρητέα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Διαβάστε για το ίδιο θέμα στο MONUMENTA

Advertisements

Posted on Απρίλιος 19, 2011, in Αρχιτεκτονική κληρονομιά, Πολεοδομία, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγνοείται η βιομηχανική κληρονομιά. Μπουλντόζες στα ακίνητα της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: