Βαριά τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα στα Σύβοτα – Βαρύτερη η επιβάρυνση του Περιβάλλοντος

Στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχονται τα δέκα πρώτα πρόστιμα που επέβαλε η Πολεοδομία του Δήμου Ηγουμενίτσας για αυθαίρετες κατασκευές στα Σύβοτα. Φυσικά για κινηθεί η Πολεοδομία και οι αρμόδιες επιτροπές, είχε προηγηθεί ο έλεγχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των επιθεωρητών, μετά τις καταγγελίες για σωρεία παραβάσεων στην περιοχή.
Τα τελευταία χρόνια στα Σύβοτα άνθισε η ανεξέλεγκτη και χωρίς όρους δόμηση, με αποτέλεσμα να έχουν χτιστεί μέχρι και παραλίες. Ξενοδοχεία, ξενώνες και άλλα συγκροτήματα «ξεφύτρωσαν» ακόμη και εκεί που κανένας δεν τα περίμενε. Δημιουργήθηκε ένα καθεστώς ιδιόμορφο, καταστράφηκαν πανέμορφες γωνιές οι οποίες φυσικά δεν μπορούν ούτε πρόκειται να αποκατασταθούν με την επιβολή προστίμων.
Στο καθεστώς αυτό, στο οποίο έχουν εμπλοκή και υπηρεσίες του δημοσίου, επιχειρεί να βάλει τέλος το Υπουργείο, αλλά σίγουρα απαιτείται μεγαλύτερη ενεργοποίηση και πιο έντονο ενδιαφέρον και από όλες τις τοπικές υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο http://epirus.tv

Advertisements

Posted on Απρίλιος 28, 2011, in Αυθαίρετα, Περιφερειακή ανάπτυξη, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βαριά τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα στα Σύβοτα – Βαρύτερη η επιβάρυνση του Περιβάλλοντος.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: