Χαλβάς Φαρσάλων, €5.000 το κιλό! (Μια άλλη άποψη για τα φωτοβολταϊκά)

Φωτοβολταϊκός σταθμός 9,99 MW στην Βαμβακού Φαρσάλων, γράφει το Econews (και σοβαρές εφημερίδες). Ο αρχικός τίτλος της ανάρτησης ήταν «Δύο ψέματα και μία απάτη», αλλά το άλλαξα…

Το πρώτο ψέμα είναι ότι αυτός ο σταθμός θα παράγει 13.000 MWhr  και ότι αυτό είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει μία πόλη 10.800 κατοίκων ή 3.700 νοικοκυριών. Μία φ/β μονάδα σαν και αυτήν θα παράγει, ιδανικά, 9,99 μεγαβατώρες την ώρα για 4-5 ώρες περί το μεσημέρι.  Τις υπόλοιπες 19-20 ώρες μαζεύει σκόνη.  Για 290-300 μέρες τον χρόνο.  Και εάν την συνδέσετε με το νοσοκομείο της υποθετικής πόλης, να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συννεφιάσει για λίγο μετά τις 1:30 μμ και μείνει ο τύπος στο χειρουργείο επί τόπου.  Καμία πόλη δεν μπορεί να τροφοδοτήσει.  Τα 9,99 MW της Επίλεκτου στα Φάρσαλα δεν καλύπτουν ούτε ένα περίπτερο!  Εκτός εάν το περίπτερο δουλεύει μόνο σε ώρες λιακάδας (αλλά θα χαλάνε τα παγωτά την νύχτα!)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

Advertisements

Posted on Απρίλιος 28, 2011, in Εναλλακτικές μορφές, Πράσινη ανάπτυξη, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χαλβάς Φαρσάλων, €5.000 το κιλό! (Μια άλλη άποψη για τα φωτοβολταϊκά).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: