Παλιό αλλά όχι άχρηστο

Έπιπλα, φωτιστικά, μικροαντικείμενα διακόσμησης, ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα από αντικείμενα που ήταν να καταλήξουν στον κάδο των απορριμμάτων, κατασκεύασε η ομάδα scoopa από τη Θεσσαλονίκη.
Κατασκεύασαν λάμπα χρησιμοποιώντας 60 πλαστικά μπουκάλια, καρέκλες από κομμένα βαρέλια, τσάντες με υλικό από διαφημιστικά banners και πλαστικές σακούλες, κοσμήματα από σαμπρέλες, μέχρι και βιβλιοστάτες από σπασμένους δίσκους βινιλίου.
Η scoopa είναι μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, η οποία δημιουργεί προσιτό design από παλιά αντικείμενα.  «Θέλουμε να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων και στη μικρότερη κατανάλωση φυσικών πρώτων υλών, υποστηρίζοντας πάντα κάθε μορφή επανάχρησης και ανακύκλωσης», αναφέρει το μέλος της εν λόγω ομάδας, αρχιτέκτονας Νίκος Χαπίτας.

Το μαγαζί της scoopa

Στο μαγαζί της scoopa, στον πεζόδρομο της Ισαύρων, ο επισκέπτης θα δει επιδαπέδιο φωτιστικό από μπουκάλι γνωστού ανθρακούχου αναψυκτικού και μία πολυθρόνα από βαλίτσα του ΄60.
Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΟΣonline

Advertisements

Posted on Μαΐου 1, 2011, in Διαχείριση απορριμμάτων, Τέχνη. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παλιό αλλά όχι άχρηστο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: