Απόφαση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Ψήφισμα της Συγκλήτου της ΑΣΚΤ, (Συν. 3/5/2011).

Απόφαση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, την Τετάρτη 4 Μαΐου και Πέμπτη 5 Μαΐου.

Η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος, καθώς η συσσώρευση οξυμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων που συνδέονται και απορρέουν από τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας  και συνολικότερα της Κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει σε κατάσταση αδιεξόδου την Σχολή, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία της.

Νέα δραματική μείωση της Δημόσιας Χρηματοδότησης. Η συνολική περικοπή του Τακτικού Προϋπολογισμού της ΑΣΚΤ αγγίζει το 50%.

Η ΑΣΚΤ, όπως και άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αντιμετωπίζει καθημερινά τις συνέπειες της συνεχιζόμενης μείωσης της Δημόσιας Χρηματοδότησης, η οποία πλέον σύμφωνα και με τα δεδομένα του Υπουργείου διαμορφώνεται σε συνολική μείωση του Τακτικού Προϋπολογισμού που αγγίζει το 50%. Η μείωση αυτή καθιστά πλέον αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και οδηγεί με ακρίβεια και τελική συνέπεια, στην οριστική αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ιστολόγιο http://drawlesson.wordpress.com/

Advertisements

Posted on Μαΐου 5, 2011, in Παιδεία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απόφαση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: