«Ανίκανη» η πράσινη ανάπτυξη να μας σώσει από την ηχορύπανση

Η ηχορύπανση αποτελεί τη δεύτερη σοβαρότερη ρύπανση μετά την ατμοσφαιρική. Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα τον θόρυβο ως πρόβλημα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμα και στην νεοεισαχθείσα στην Ελλάδα «πράσινη ανάπτυξη», το ζήτημα του θορύβου δεν περιλαμβάνεται. Αυτά προέκυψαν στην ημερίδα που διοργάνωσαν το ΙΕΜΑ (Ινστιτούτο Έρευνας και Ακουστικής) και το ΕΛΙΝΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής) με τίτλο «Θόρυβος: ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύσεις».
Το 600 π.Χ., οι Συβαρίτες της Κάτω Ιταλίας είχαν απαγορέψει τις θορυβώδεις εργασίες, όπως τη μεταλλουργία, στα όρια της πόλης τους. Ομοίως, στην αρχαία Ρώμη τα άρματα δεν επιτρέπονταν να κυκλοφορούν τη νύχτα. Στη σημερινή πολύβουη και εξαιρετικά σύνθετη ζωή οι θόρυβοι έρχονται από όλες τις μεριές: το κυκλοφοριακό, τα αεροσκάφη, τη βιομηχανία, τις οικοδομικές εργασίες, οικιακές συσκευές ακόμα και από τη διασκέδαση.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Advertisements

Posted on Μαΐου 7, 2011, in Ηχορύπανση, Πράσινη ανάπτυξη. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ανίκανη» η πράσινη ανάπτυξη να μας σώσει από την ηχορύπανση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: