Ένας επικίνδυνος ΧΥΤΑ θα υποδεχτεί φέτος την Caretta caretta

O ΧΥΤΑ Ζακύνθου απειλεί άμεσα τον Κόλπο του Λαγανά και την ίδια την Caretta caretta, με τις διαρροές του να εξαπλώνονται στην περιοχή. Όλα αυτά, έναν μόλις μήνα πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και λίγες μέρες πριν την άφιξη των «πιο σημαντικών επισκεπτών» της Ζακύνθου: των χελωνών Caretta caretta που έρχονται για να αναπαραχθούν και να γεννήσουν.

Με το πρόβλημα να έχει αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις, μετά και τη σύλληψη του Προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας, οι λύσεις πρέπει να βρεθούν άμεσα. Το WWF Ελλάς συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο και συζήτησε για όλα τα απαραίτητα μέτρα στη βάση δύο αξόνων: πρώτον ως προς αυτά που απαιτούνται για το διάστημα που αναγκαστικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ, και δεύτερον ως προς τη δρομολόγηση της μεταβατικής περιόδου μέχρι τη μετεγκατάστασή του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο site  του WWF

Advertisements

Posted on Μαΐου 7, 2011, in Βιοποικιλότητα, Διαχείριση απορριμμάτων, Οικολογικές Οργανώσεις, Παραλίες, Ρύπανση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένας επικίνδυνος ΧΥΤΑ θα υποδεχτεί φέτος την Caretta caretta.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: