Πνίγεται στα επικίνδυνα απόβλητα η Δυτική Αττική

Σε χωματερή επικίνδυνων αποβλήτων μετατρέπεται η Δυτική Αττική, με τα εντονότερα προβλήματα να καταγράφονται στις περιοχές Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Μάλιστα εντοπίζονται καθημερινώς νέες ποσότητες, ακόμη κι έξω από παιδικούς σταθμούς και σχολεία, ενώ η Πολιτεία, λόγω ελλείψεως πόρων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για άμεση συλλογή τους.

Σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων φορέων, χιλιάδες τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων έχουν εναποτεθεί σε διάφορα σημεία της Δυτικής Αττικής, ενώ η αντιπεριφερειάρχης, Σταυρούλα Δήμου, καθημερινώς, ενημερώνει και για νέες ποσότητες, μπροστά από παιδικούς σταθμούς και σχολεία, σε λατομεία, ρέματα και απομακρυσμένες περιοχές.

Την ευθύνη συγκέντρωσης των συγκεκριμένων «ορφανών» αποβλήτων, έχει η διευρυμένη περιφέρεια, που δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της αυτή, λόγω ελλείψεως πόρων. Γι΄ αυτό και ζητά την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που, επίσης, δεν διαθέτει «ρευστότητα».

Πηγή: Newsbomb

Advertisements

Posted on Μαΐου 30, 2011, in Ρύπανση, Ρύπανση υδάτων, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πνίγεται στα επικίνδυνα απόβλητα η Δυτική Αττική.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: