Με επείγουσες διαδικασίες στο σχέδιο «φορολόγησης» αυθαιρέτων ο Παπακωνσταντίνου

Στην υλοποίηση του σχεδίου «φορολόγησης» των αυθαιρέτων που είχε επεξεργαστεί ως υπουργός Οικονομικών, προχωρεί με επείγουσες διαδικασίες ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θέτοντας παράλληλα τις βασικές αρχές της πολιτικής που σκοπεύει να ασκήσει από τα νέα του καθήκοντα.  Όπως αναμενόταν η αρχή θα γίνει από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, για την οποία εκκρεμούσαν οι τελικές ρυθμίσεις λόγω της διαφωνίας που είχε με την Τίνα Μπιρμπίλη.
«Στην χώρα μας στρουθοκαμηλίζουμε. Δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσεις 1 εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα», δήλωσε κατά την ομιλία του στην Βουλή τη Τρίτη το βράδυ και προανήγγειλε είσπραξη από τους ιδιοκτήτες των παράνομων χώρων των οφειλόμενων εισφορών από τα τέλη διατήρησης και ανέγερσης, εξαιρώντας όσους έχουν συμβάλλει στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όσους δηλαδή έχουν χτίσει σε ρέματα δάση και αιγιαλό. Για αυτούς τάχθηκε υπέρ της κατεδάφισης.

Όλο το άρθρο στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Advertisements

Posted on Ιουνίου 22, 2011, in Αυθαίρετα, Πολεοδομία, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με επείγουσες διαδικασίες στο σχέδιο «φορολόγησης» αυθαιρέτων ο Παπακωνσταντίνου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: