Σε αστικές χωματερές έχουν μετατραπεί τα ρέματα Μαλακοπής και Ορτανσίας στη Θεσσαλονίκη

«Ρέματα της ντροπής» χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Τούμπας τα δύο ρέματα της Μαλακοπής και της Υφανέτ ή Ορτανσίας, που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο από μερικούς ασυνείδητους. Οι ρυπαντές πετούν στα ρέματα σακούλες γεμάτες με σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα, όπως σπασμένες καρέκλες, στρώματα, παλιά έπιπλα, χάρτινα κιβώτια και οτιδήποτε θεωρείται άχρηστο, με την ελπίδα όταν κατεβάσουν τα ρέματα νερά, να τα παρασύρουν. Πού όμως; Στον βεβαρημένο Θερμαϊκό!

«Η λύση στο ρέμα της Μαλακοπής όπως δείχνουν τα πράματα, βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια τα δικά μας», λέει στη Real planet κάτοικος της περιοχής. «Μόλις χθες κάποιος ασυνείδητος πέταξε στο ρέμα ένα καρότσι από σούπερ μάρκετ. Έχω την εντύπωση ότι αφού οι αρμόδιοι ΄΄δεν μπορούν΄΄, όσοι διαμένουμε γύρω από το ρέμα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Και μια από αυτές είναι να μαζευτούμε και να το καθαρίσουμε».

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Newsbeast.gr

Advertisements

Posted on Ιουνίου 28, 2011, in Ποταμοί - ρέματα, Ρύπανση υδάτων. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε αστικές χωματερές έχουν μετατραπεί τα ρέματα Μαλακοπής και Ορτανσίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: