Καζίνα, εμπορικά, κέντρα διασκέδασης, ελικοδρόμια οι νέες χρήσεις

Ένα εθνικό real estate, κομμένο στα μέτρα των επιχειρηματιών προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, επιβάλλοντας κανόνες δόμησης και χωροταξίας ευνοϊκότερους ακόμη και από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων. Παραλίες, τουριστικά φιλέτα, λατομεία, ακόμη και χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος θα θυσιαστούν για το δημόσιο συμφέρον για να γίνουν τουριστικά καταλύματα, μαρίνες, κατοικίες, καζίνα, εμπορικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και ελικοδρόμια.

Το πιο κραυγαλέο στοιχείο της ισοπεδωτικής «μνημονιακής» επιταγής είναι ότι στην ουσία τα συμφέροντα των επενδυτών είναι εκείνα που θα επιβάλλουν τους κανόνες, με τους οποίους θα αξιοποιείται η ακίνητη περιουσία, προκειμένου «να αποδοθεί ο βέλτιστος πολεοδομικός –επενδυτικός προορισμός στο προς αξιοποίηση ακίνητο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η παράγραφος 5 του άρθρου 12.

Η πολιτεία απλά καλείται να τους διευκολύνει, παρέχοντας τα πολεοδομικά εργαλεία που θα τους επιτρέπουν να χτίζουν με διπλάσιους συντελεστές δόμησης και να παρακάμπτουν τους θεσμοθετημένους χωροταξικούς κανόνες όπου υπάρχουν.

Ολόκληρο το άρθρο στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Advertisements

Posted on Ιουλίου 11, 2011, in Ανάπτυξη, Μνημόνιο, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καζίνα, εμπορικά, κέντρα διασκέδασης, ελικοδρόμια οι νέες χρήσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: