Σχινιάς. Μια μαγευτική παραλία που προσβάλλουν αισθητικά οι ομπρέλες του Δήμου

Ο Σχινιάς δεν είναι μόνο μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής.  Είναι ιστορικός τόπος που βρίσκεται στην πεδιάδα του Μαραθώνα και οικοσύστημα καθώς περιλαμβάνει το ωραίο δάσος με τις κουκουναριές και βιότοπο με σπάνια πουλιά. Σε αυτό το παρθένο τοπίο ο Δήμος Μαραθώνα εγκατέστησε μια σειρά σταθερές ομπρέλες που είναι μεν από φυσικά υλικά αλλά όπως και να το κάνουμε μαζί με τις πλαστικές ξαπλώστρες χαλάνε την ομορφιά του τοπίου και τη συνέχεια της τεράστιας αμμουδένιας παραλίας.

Πίσω από τις ομπρέλες εξακολουθεί να λειτουργεί ένα από τα κέντρα με ιδιότυπο καθεστώς και έτσι η παραλία στο σημείο αυτό έχει υποστεί «εκσυγχρονισμό» με τη γνωστή νεοελληνική νοοτροπία. Η ίδια νοοτροπία βέβαια είναι υπεύθυνη και για αρκετά σκουπίδια ανάμεσα στους καταπράσινους θάμνους. Οι καθαρισμοί των εθελοντών που έχουν γίνει κατά καιρούς στο Σχινιά, δεν πάνε χαμένοι, πάντως δεν ταιριάζουν στις αντιλήψεις ορισμένων που εννοούν να αφήσουν πίσω τους και τη συσκευασία από τα σουβλάκια και τις χαρτοπετσέτες και τα άδεια μπουκάλια.

Για το Σχινιά φροντίζει (με πολλές δυσκολίες) ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Advertisements

Posted on Ιουλίου 12, 2011, in Παραλίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φυσικό περιβάλλον. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχινιάς. Μια μαγευτική παραλία που προσβάλλουν αισθητικά οι ομπρέλες του Δήμου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: