Ρύθμιση για θαλάσσια αιολικά πάρκα-ηλιακή ενέργεια προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος

Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση των επενδύσεων σε θαλάσσια αιολικά πάρκα και εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ.Παπακωνσταντίνου.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την παρουσίαση της μελέτης «Μακροχρόνιες Ενεργειακές Προοπτικές: Οι Προκλήσεις για τον Ενεργειακό Τομέα στην Ελλάδα με ορίζοντα το 2050», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε επίσης ότι μετά τον Αύγουστο θα δημοσιοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, που θα τεθεί σε διάλογο με τους φορείς της αγοράς. 

Ο υπουργός επανέλαβε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για την πρόσβαση τρίτων στα λιγνιτικά αποθέματα καθώς και ότι στις επιλογές που εξετάζονται, που συνδέονται και με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, είναι η πώληση μονάδων ή θυγατρικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε επίσης τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ενέργεια που ψηφίστηκε την Πέμπτη επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Δείτε περισσότερα στο in.gr

Advertisements

Posted on Ιουλίου 14, 2011, in Εναλλακτικές μορφές, Πράσινη ανάπτυξη, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ρύθμιση για θαλάσσια αιολικά πάρκα-ηλιακή ενέργεια προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: