Θερινό πρόγραμμα ενημέρωσης επισκεπτών στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

Φέτος για 14η χρονιά η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται στην προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα εφαρμόζοντας δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ενημέρωσης των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Η διαρκής ενημέρωση του κοινού συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι με την καθημερινή λειτουργία του Περιπτέρου Ενημέρωσης στον οικισμό της Γιάλοβας. Αξιοσημείωτο είναι ότι για δεύτερη φορά φέτος, ο φωτισμός του Περιπτέρου γίνεται με φωτοβολταϊκό σύστημα προβάλλοντας με παραδειγματικό τρόπο την αναγκαιότητα χρήσης ήπιων μορφών ενέργειας.
Επίσης, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν και να ενημερωθούν στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα (Παλιό Αντλιοστάσιο) για την οικολογική αξία της περιοχής Natura 2000 από το επιστημονικό προσωπικό και τους εθελοντές της Ορνιθολογικής. Λόγω της στρατηγικής του θέσης στο κέντρο του υγρότοπου, αποτελεί αφετηρία επίσκεψης στο «Μονοπάτι της Φύσης», μία από τις πρώτες εκπαιδευτικές διαδρομές που σχεδιάσθηκαν σε προστατευόμενη περιοχή της χώρας μας. Το «Μονοπάτι της Φύσης» δίνει τη δυνατότητα της άμεσης επαφής και πιθανόν της πρώτης γνωριμίας, με τα είδη των οικοσυστημάτων, των ζώων και των φυτών της λιμνοθάλασσας. Παράλληλα, από το Κέντρο Ενημέρωσης, κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19:00, πραγματοποιούνται οικοπεριηγήσεις για παρατήρηση της σπάνιας ορνιθοπανίδας με ειδικευμένους συνοδούς και εξοπλισμό που παρέχει η Ορνιθολογική.
Δείτε περισσότερα στο ιστολόγιο http://ornithologiki.gr
Advertisements

Posted on Ιουλίου 18, 2011, in Βιοποικιλότητα, Οικολογικές Οργανώσεις, Υδροβιότοποι, Φιλοζωϊκές οργανώσεις. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θερινό πρόγραμμα ενημέρωσης επισκεπτών στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: