Παρουσιάστηκε το νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας. Περιορίζονται οι παρεκκλίσεις στη δόμηση.

Να περιορίσει τις παρεκκλίσεις στη δόμηση στο νομό Αττικής, αναδεικνύοντας πολιτιστικές, οικολογικές και μητροπολιτικές φυσιογνωμίες της περιοχής, επιχειρεί το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας.
Στη λογική αυτή, γίνονται αυστηρότερες οι υφιστάμενες νομικές ρυθμίσεις δόμησης ενώ προτείνεται και η επιβολή αντισταθμιστικών τελών που θα ενισχύουν το Πράσινο ταμείο και οι οποίες θα ενσωματώνονται στο κόστος της εκτός σχεδίου δόμησης. Επιπλέον, προωθούνται εναλλακτικές χρήσεις στην εκτός σχεδίου γη, με έμφαση στον γεωργικό τομέα.
Ο σχεδιασμός του νέου Ρυθμιστικού, το οποίο έπειτα από διαβούλευση θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου, παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και προστασίας περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) κ. Ι. Πολύζο.


Η βασική φιλοσοφία του μπορεί να αναλυθεί στα εξής:
Ορεινοί όγκοι
Στο «πράσινο τόξο» το οποίο δημιουργείται από τους ορεινούς όγκους που περιβάλλουν το Λεκανοπέδιο _ δηλαδή τα όρη Αιγάλεω, Πεντέλη, Υμηττό, Πάρνηθα, καθώς και τα όρη Κιθαιρώνα, Πάστρα, Πατέρα και Γεράνεια που συγκροτούν το ορεινό σύμπλεγμα της Δυτικής Αττικής _ θεσμοθετείται δέσμη μέτρων περιορισμού της δόμησης και προστασίας στα πεδινά τμήματα, με στόχο την προστασία τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Advertisements

Posted on Ιουλίου 21, 2011, in Αστικό περιβάλλον, Αυθαίρετα, Δασικές εκτάσεις, Πάρκα - Ελεύθεροι χώροι, Πολεοδομία, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρουσιάστηκε το νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας. Περιορίζονται οι παρεκκλίσεις στη δόμηση..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: