Νεκρά ψάρια στον Πάμισο ποταμό από ρύπανση, καταγγέλλουν Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μόλυνση στον Πάμισο ποταμό καταγγέλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλάκος, Γιώτης και Τσιρογιάννης και ζητούν άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξετασθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεκάδες νεκρά ψάρια στον Πάμισο Ποταμό – Το ποτάμι πεθαίνει 

Στο ύψος  της κωμόπολης του Μουζακίου  και μεταξύ Μουζακίου και Γελάνθης έκαναν την εμφάνισή τους δεκάδες νεκρά ψάρια. Το νερό του ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο έχει μαυρίσει και υπάρχει μία αφόρητη δυσοσμία.

Καλούμε το Δήμο Μουζακίου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών, περιφρουρώντας και προστατεύοντας  τον ποταμό Πάμισο.

Η μέχρι τώρα πολιτική της  αδράνειας και της αδιαφορίας είχε ως αποτέλεσμα να πεθαίνει ο ζωή στο ποτάμι μας.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και στα παιδιά μας να διαφυλάξουμε το περιβάλλον.

Πρέπει να ενεργήσουμε  όλοι μαζί για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα  το Δημοτικό  Συμβούλιο Μουζακίου για να ασχοληθεί κατεπειγόντως  με το σοβαρότατο αυτό θέμα.

Ζητάμε από κάθε κρατική και Περιφερειακή αρχή (Υγιειονομικό και Τμήμα Περιβάλλοντος) να προβεί άμεσα στη δειγματοληψία των υδάτων και των ψαριών για να διαπιστωθεί η αιτία του φαινομένου.

Οι φωτογραφίες  τα λένε καλύτερα από μας. Ντροπή».

Μουζάκι 31-7-2011

Βασιλάκος Αστέριος, Γιώτης Λάμπρος, Τσιρογιάννης Ευρυπίδης

Κάτοικοι του Δήμου Μουζακίου

Πηγή: www.karditsalive.net

Advertisements

Posted on Αύγουστος 2, 2011, in Βιοποικιλότητα, Ποταμοί - ρέματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υδροβιότοποι. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νεκρά ψάρια στον Πάμισο ποταμό από ρύπανση, καταγγέλλουν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: