Ποικιλία ειδών ορνιθοπανίδας στον Υγρότοπο της Βραυρώνας

Το 2011 μπήκε με το δεξί για τον Υγρότοπο της Βραυρώνας! Οι πολλές και έντονες βροχοπτώσεις της φετινής χρονιάς πλημμύρισαν μεγάλο τμήμα του υγροτόπου με αποτέλεσμα να φιλοξενήσει μεγάλη ποικιλία υγροτοπικών ειδών.

Κάποια, όπως η Μικροπουλάδα και η Χουλιαρόπαπια είχαν πολλά χρόνια να παρατηρηθούν, ενώ υπήρξε και καταγραφή νέων ειδών όπως ο Ήταυρος!

Συνολικά, κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, καταγράφηκαν 90 είδη πουλιών, εκ των οποίων τα 4 αποτελούν πρωτιά για τον υγρότοπο, αυξάνοντας τη λίστα των ειδών του υγροτόπου και των γειτονικών εκτάσεων στα 184 είδη.

Όσον αφορά τα υδρόβια, παρατηρήθηκε Κιρκίρι, Πρασινοκέφαλη και Χουλιαρόπαπια, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία τεσσάρων Κύκνων στην παράκτια ζώνη τον Ιανουάριο.

Στα αρπακτικά, ο Ψαραετός του Απριλίου ήταν το highlight, ενώ φέτος τα παρυδάτια ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά με πιο σημαντικές καταγραφές τα περίπου 30 Μπεκατσίνια, τους δύο Στρειδοφάγους και τους περισσότερους από 20 Ποταμοσφυριχτές τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbeast.gr

Advertisements

Posted on Αύγουστος 13, 2011, in Βιοποικιλότητα, Υδροβιότοποι. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποικιλία ειδών ορνιθοπανίδας στον Υγρότοπο της Βραυρώνας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: