Αντιδρούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης στη δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ)

Εδώ και χρόνια η Ε.Ε. επιβάλλει στο ελληνικό κράτος πρόστιμα επειδή δεν διαχειρίζεται τα βιομηχανικά απόβλητα, οι κυβερνήσεις όμως αντί να ψάξουν για μια σοβαρή λύση κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να τα φορτώσουν στο κατεστραμμένο περιβαλλοντικά λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Ενας τόπος «όμηρος» της ΔΕΗ Α.Ε., λόγω της εκτεταμένης εξόρυξης λιγνίτη, ο οποίος όμως κρίνεται ως ο πλέον κατάλληλος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κατασκευή Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ). Την κοινή υπουργική απόφαση με θέμα την έγκριση της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του επίμαχου έργου την προώθησε η Τίνα Μπιρμπίλη στις 5 Ιουλίου, μία μέρα πριν φύγει από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συνυπογράφεται από τους υπουργούς Α. Λοβέρδο (Υγείας), Κ. Σκανδαλίδη (Αγροτικής Ανάπτυξης), Π. Γερουλάνο (Πολιτισμού). Η απόφασή τους έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μία ακόμη φορά η τοπική κοινωνία βγήκε οργισμένη στο δρόμο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει η βιομηχανική χαβούζα της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην Ελευθεροτυπία

Advertisements

Posted on Αύγουστος 17, 2011, in Διαχείριση απορριμμάτων, Περιφερειακή ανάπτυξη, Ρύπανση, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντιδρούν οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης στη δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: