ΟΚ για αυθαίρετα από το ΥΠΕΚΑ ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους

Μόνο τα δάση έχει εξαιρέσει προς το παρόν το υπουργείο Περιβάλλοντος από την διαδικασία «νομιμοποίησης» των αυθαιρέτων.  Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, συγχωροχάρτι δίνεται σε αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ενώ διάταξη «τακτοποιεί» ακόμη και αυθαιρεσίες που εντοπίζονται σε προστατευόμενες περιοχές, προκαλώντας το μένος των περιβαλλοντικών οργανώσεων.  

Το τρικ που χρησιμοποιεί το υπουργείο για να εξευμενίσει τις αντιδράσεις της αγοράς είναι ότι νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα, που είναι σε ευαίσθητες περιοχές, στην περίπτωση που στον χρόνο που εκτελέστηκαν δεν απαγορευόταν η δόμηση.   Τις αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων προκαλεί μια παρόμοια διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 23, η οποία προστέθηκε κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου και ευνοεί τα αυθαίρετα σε ρέματα, παράκτια ζώνη και προστατευόμενες περιοχές.

Αντίστοιχα, η διάταξη αυτή προβλέπει ότι «νομιμοποιούνται» ακόμη και κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε αυτές τις περιοχές αρκεί να μην απαγορευόταν η δόμηση κατά τον χρόνο εκτέλεσης της αυθαίρετης κατασκευής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Posted on 9 Σεπτεμβρίου, 2011, in Αυθαίρετα, Πολεοδομία, Υπουργείο Περιβάλλοντος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΚ για αυθαίρετα από το ΥΠΕΚΑ ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.